29 september 2018

CDA Drenthe bezoekt Europees Parlement in Brussel

Op 26 en 27 september heeft een groep Drentse CDA leden een tweedaags bezoek gebracht aan het Europees Parlement en aan de stad Brussel.

Op woensdagmiddag werd begonnen met een gezamenlijke lunch met parlementsmedewerkers op het Place de Lux, dit is het plein met uitzicht op het Europees Parlement. Vervolgens werd de groep door de CDA-Europarlementariërs Esther de Lange en Annie Schreijer-Pierik ontvangen. Een informatieve middag met veel ruimte voor vragen vanuit de groep. Onderwerpen die aan de orde kwamen waren de politieke verhoudingen n Europa, het belang van de Europese Unie voor Drenthe en hoe wij in Drenthe hier meer gebruik van kunnen maken. CDA-staatssecretaris Mona Keijzer was toevallig ook op bezoek in Brussel en sloot even aan. Met haar werd gesproken over de nieuwe privacywet.

Tijdens het bezoek aan de publieke tribune legde Annie Schreijer-Pierik ons uit hoe de vergaderstructuur van het Europees Parlement werkt en werd het Europese landbouwbeleid besproken.

Tijdens het diner op een prachtig verlichte Grote Markt schoof Annie Schreijer-Pierik ook nog even aan.

Op donderdag werd de reis afgesloten met een rondleiding door de Kathedraal van Brussel en een gedeelte van de binnenstad. Hierbij werd ons de centrale ligging van Brussel in Europa, de geschiedenis van de stad en haar functie uiteen gezet. Men kon daarna nog even genieten van het prachtige weer en de mooie stad Brussel.

Een zeer geslaagde informatieve maar ook heel gezellige reis met een grote groep Drenten!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.