02 maart 2019

CDA roept op tot samenwerking

Het CDA in Drenthe is verbaasd na de aankondiging van de NAM om in Drenthe extra gas te winnen. De aankondiging van de directeur om daarvoor draagvlak onder de bevolking te creëren stelt de Christendemocraten niet gerust. “De ervaring met producent Vermillion in de gemeente Westerveld zijn erg slecht”, zegt CDA-Statenlid Klaas Neutel. Hij stelde deze week tijdens de vergadering van de Commissie Omgevingsbeleid hierover nog vragen aan het College van Gedeputeerde Staten.

Henk Jumelet, lijsttrekker van het CDA voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten, maakt zich eveneens zorgen over de mogelijk onrust onder de bevolking die de aankondiging van de NAM veroorzaakt. “Ik wil vooral alle politieke partijen in Drenthe oproepen om samen te werken. De Drentse politiek maakt zich zorgen over de veiligheid van de Drentse inwoners, laten we samen optrekken om hun belangen te verdedigen.”

Daar sluit Klaas Neutel zich bij aan en hij wil alle Statenfracties in Drenthe oproepen tot samenwerking.: "Ik zal daarvoor de komende vergadering van Provinciale Staten op 13 maart met een motie komen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.