30 januari 2019

CDA Borger-Odoorn blij met akkoord kinderpardon

CDA Borger-Odoorn is mede indiener van de resolutie voor een verruiming van het Kinderpardon, die op 9 februari op het partijcongres van het CDA aan de orde komt. In alle stilte is ook vanuit onze gemeente de afgelopen tijd meegewerkt aan het opstellen ervan.

De resolutie roept op om tot een oplossing te komen voor in Nederland gewortelde kinderen voor wie al langer dan vijf jaar een verblijfsrechtelijke procedure loopt. Daarnaast moeten toekomstige verblijfsrechtelijke procedures voor gezinnen met kinderen binnen vijf jaar worden afgerond.

In 2018 diende CDA Borger-Odoorn, samen met andere fracties, in de gemeenteraad een motie in voor een ruimer kinderpardon. Hoewel het gaat om landelijke regelgeving, geeft afgelopen periode aan dat vanuit lokale fracties wel degelijk een lijn naar Den Haag ligt. En die lijn doe er toe! 

Raadslid Ankie Huijing:

'We zijn erg blij dat de CDA Tweede Kamerfractie op 20 januari bekendmaakte te willen komen tot een soepeler toepassing van het kinderpardon. Dit plan van het CDA, samen met D66, is in lijn met de resolutie die mede vanuit onze afdeling en fractie is opgesteld’.

Nog beter was het nieuws van 29 januari dat de landelijke coalitiepartijen tot een oplossing zijn gekomen.

Deze resolutie zal nu ter ondersteuning van dit standpunt van de CDA-Tweede Kamerfractie op het partijcongres worden ingediend. CDA Borger-Odoorn rekent daarbij op brede steun van de achterban.

Foto: Bethelkapel Den Haag. Gauke Zijlstra.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.