01 november 2017

CDA vraagt aandacht voor het werk van de mantelzorger

Elke mantelzorger verdient een bloemetje!

CDA vraagt aandacht voor het werk van de mantelzorger

Vrijdag 10 november 2017 is de Dag van de Mantelzorg. CDA Borger-Odoorn wil deze dag aangrijpen om aandacht te vragen voor Mantelzorg in het algemeen en om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

In onze gemeente zijn er heel veel mensen die voor een ander zorgen. Het lijkt voor veel mensen zo vanzelfsprekend. Deze mantelzorgers lopen tegen een tal van problemen aan bij het zorgen voor een gehandicapt, chronisch ziek of hulpbehoevend familielid, vriend of buur. Langdurige zorg die onbetaald is. Deze zorg kan heel erg belastend zijn.

Een mantelzorger kiest er niet voor om voor een ander te gaan zorgen: Het overkomt je en omdat je een emotionele band hebt met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en kunnen de zorg niet zomaar beëindigen. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte, daarom is het goed hier eens bij stil te staan.

De gemeente verstrekt jaarlijks een mantelzorgwaardering. Ook CDA Borger-Odoorn spreekt graag haar waardering uit voor alle mantelzorgers in de gemeente Borger-Odoorn. Daarom stellen we vijf prachtige herfstboeketten beschikbaar voor vijf van deze fantastische mantelzorgers.

Ken jij een mantelzorger in onze gemeente die een boeket verdient?
Meld hem of haar dan voor 10 november 2017 bij ons aan met een kleine motivatie waarom deze waardering zo belangrijk is. Opgave kan via ons speciaal emailadres [email protected] of bel met onze fractiesecretaris Ankie Huijing (0599)238446. Op 10 november 2017 kiest de campagnecommissie uit de aanmeldingen, vijf mantelzorgers, op basis van de meest aansprekende motivaties. Zij worden in het zonnetje gezet met een prachtig herfstboeket. Met deze bloemen spreken wij onze waardering uit voor alle mantelzorgers. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.