10 mei 2014

Bezoek Esther de Lange

 Europarlementariër en lijsttrekker van het CDA, Esther de Lange, heeft donderdag 8 mei jl. een bezoek gebracht aan het grensoverschrijdende industriegebied Europark te Coevorden. Zij werd ontvangen door een delegatie van het bestuur van de CDA-afdeling Coevorden en de voltallige raadsfractie van het CDA.
In het gebouw van de Euroterminal werd door een vertegenwoordiger van de gemeente Coevorden en van de Bentheimer Eisenbahn een presentatie gegeven over de terminal: welke werkzaamheden er plaats vinden en welke goederen er vervoerd worden per auto, trein en schip.
Ook werd verteld welke activiteiten de gemeente in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven onderneemt om de capaciteit van de terminal te vergroten en de werkzaamheden uit te breiden. De aan te leggen spoorboog, waarmee binnenkort een aanvang wordt gemaakt, levert daar een positieve bijdrage aan.
Ook werd door beide vertegenwoordigers opnieuw aandacht gevraagd voor een aantal juridische en fiscale aspecten die een obstakel vormen voor het grensoverschrijdend werken. Deze hobbels zouden zowel op nationaal en bilateraal niveau maar ook Europees, dus in Brussel, meer aandacht moeten krijgen en moeten worden weggenomen. Dat zal een positieve impuls hebben op de werkgelegenheid, en dat is voor deze regio natuurlijk zeer welkom.
Esther de Lange heeft toegezegd dat zij zich, waar mogelijk, zal inzetten om hieraan een positieve bijdrage te leveren. Zij bedankte de sprekers, gastheren en –dames voor de prettige ontvangst en goede, nuttige bijeenkomst.
Voorafgaand aan dit bezoek was Esther te gast geweest op een boerenbedrijf in Beilen. Na dit bliksembezoek aan Coevorden zou zij in Hoogeveen nog een transportbedrijf bezoeken. ’s Avonds gaf zij acte de présence tijdens de CDA-ledenvergadering in Echten. Dit bezoek aan de provincie Drenthe past in een reeks van bezoeken aan elke provincie door Esther de Lange. Dit vindt plaats in de aanloop naar de Europese verkiezingen op 22 mei aanstaande.
Gerard Wessel

Voor meer foto's kijk op de pagina Fotoalbums van deze site of neem een kijkje op de Facebookpagina van Esther de Lange

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.