19 juni 2018

Bezorgdheid over snelheidsverhoging delen van N376 tussen Erm en Noord-Sleen

Referentie: Dagblad voor het Noorden: 19 juni, Gerton Albers:

 

http://www.dvhn.nl/drenthe/Ook-politiek-bezorgd-over-snelheid-bij-Sleen-23291580.html

De voorgenomen verhoging van de snelheid van de weg bij Sleen baart ook de Coevorden gemeenteraad zorgen. In dorpen is tweespalt ontstaan.
De provincie wil de limiet op bepaalde delen van de N376 tussen Erm en Noord-Sleen verhogen, van 60 naar 80 kilometer per uur.

Opmerkelijk, haalden verschillende raadsfracties dinsdagavond aan. Niet alleen omdat de gemeente Coevorden zelf de snelheid op verschillende eigen 80-kilometerwegen juist verlaagt naar 60. Ook omdat uitgerekend de provincie zélf een jaar of tien geleden de limiet op de N376 bij Sleen van 80 naar 60 bracht.

De verkeersveiligheid is de grootste zorg van de Coevorder politiek. Veel schoolkinderen steken de weg op verschillende plekken over, juist ook waar straks de snelheid wordt verhoogd naar 80.
Gertjan Zuur (CDA) vermoedde dat inwoners uit aanliggende dorpen als Erm, Sleen en Noord-Sleen onvoldoende zijn ingelicht over de consequenties. Er zijn weliswaar ‘keukentafelgesprekken’ geweest, maar Zuur hoorde dat daarin vooral is gesproken over verkeerslawaai. ,,En niet over de verkeersveiligheid.’’
 
Zuur wil verkeersdeskundigen niet voor de voeten lopen, maar zijn gevoel zegt hetzelfde als dat van andere raadsleden: het is de afgelopen jaren alleen maar drukker geworden op wegen als de N376.
Tweespalt in dorpen
Raadsfracties maken zich ook druk over de tweespalt die is ontstaan in dorpen. Er zijn fervente voorstanders, maar ook felle tegenstanders. Voorzitter Geert Westerink van Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn verwacht daarom een emotionele bijeenkomst, als de provincie de plannen toelicht. Die inloop is op 9 juli in MFC De Brink in Sleen, tussen 19.30 en 21.30 uur.
Unanieme steun motie
Een motie van het CDA om de provincie op de hoogte te stellen van de zorgen kreeg unanieme steun.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.