28 juni 2019

Kunstgras voor Ruinen, Ruinerwold en De Wijk

Om invulling te kunnen geven aan de realisatie van drie kunstgrasvelden voor respectievelijk vv Wacker, vv Ruinerwold en vv Ruinen is totaal, op basis van de gehouden aanbesteding een budget benodigd van € 1,3 miljoen. De genoemde verenigingen leggen gezamenlijk € 150.000 aan eigen middelen in. De raad heeft bij de behandeling van de programmabegroting 2019-2022 middels een amendement € 1,0 miljoen uit de algemene reserve gehaald en opgenomen in een dekkingsreserve. De raad stelde nu nog een aanvullend bedrag van € 150.000 extra beschikbaar.

Woordvoerder Jeene Keizer gaf in de raadsvergadering van 27 juni 2019 aan blij te zijn dat er een nu een gedegen en doordacht plan ligt voor de aanleg van kunstgrasvelden voor voetbalverenigingen uit Ruinen, Ruinerwold en De Wijk. Volgens het CDA is het een goede regeling. Er is voldoende rekening gehouden met de wensen van de gebruiker maar ook met de financiële reikwijdte van deze voetbalverenigingen.  Dit voorstel is een creatieve oplossing met maximale te behappen bijdrage door de verenigingen.

Een kunstgrasveld is een verrijking voor de dorpen. Het kunstgrasveld is aantrekkelijk , schept meer mogelijkheden om gedurende het gehele jaar te gebruiken voor diverse sociale activiteiten en zal het prestatie niveau van de verenigingen naar een hoger plan brengen.
Wel wordt er weer €150.000 uit de algemene reserve getrokken. Dit is best een groot bedrag voor de sector Sport.  Keizer vroeg de wethouder naar de toezeggingen, die gedaan zijn dat de kosten voor vervangingsinvesteringen over een periode van 30 jaar niet voor de verenigingen zullen komen en hoe zich dit verhoudt tot het beleid bij de andere kunstgrasvelden in de gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.