28 oktober 2022

Raad stelt Toekomstvisie De Wolden vast

In de raadsvergadering van 27 oktober stemde de raad in met de toekomstvisie De Wolden 2022-2040. De ontwerp Toekomstvisie ‘Samen aan zet!‘ heeft in februari en maart voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn 14 zienswijzen ingediend:  Het CDA stemde evenals de andere partijen in met de reacties van het college op de ingediende zienswijzen en de wijzigingen, die daaruit voortvloeien.

De Toekomstvisie vervangt de huidige Structuurvisie 2010 – 2030 en is tevens de omgevingsvisie voor de nieuwe omgevingswet. De invoering van de nieuwe omgevingswet is opnieuw uitgesteld. Dit keer tot 1 juli 2023.
De visie Samen aan zet!’ is tot stand gekomen door input vanuit de inwoners, ondernemers en organisaties. Een visie van onderop, waarbij samenwerking nodig was. Woordvoerder Karin Brouwer benadrukte dat ook bij de uitvoering er samengewerkt moet worden. “Het is dan belangrijk om vertrouwen te hebben in elkaar en dat we gaan uit van een ‘ja, mits’ houding in plaats van ‘nee, tenzij’”, aldus Karin Brouwer.

De raad heeft al meerdere keren over de Toekomstvisie gesproken. De raadsleden zijn meegenomen in het proces, hebben opiniërend over de conceptvisie gesproken en vervolgens de ontwerp toekomstvisie vastgesteld. Het CDA ondersteunt de reactie van het college op de 14 ingediende zienswijzen. De reactienota is helder en duidelijk. Het CDA stemde in met voorgestelde wijzigingen, die voortvloeien uit de zienswijzen. Brouwer: ‘Concluderend stellen wij dat er een mooi proces is gelopen en veel aan participatie is gedaan. We stemmen in met de reactienota en met de voorgestelde wijzigingen.’

Lees hier de Toekomstvisie

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.