26 april 2019

Tjalling terug in de raad

In de raadsvergadering van 25 april werd Tjalling de Wit beëdigd als raadslid voor het CDA. De opengevallen plek, ontstaan door het vertrek van Eline Vedder, is daarmee weer opgevuld.

Tjalling is geen onbekende in de politiek. Hij was van 2014 – 2018 ook raadslid voor het CDA in De Wolden. Met de laatste verkiezingen in maart 2018 kreeg het CDA drie zetels waardoor Tjalling net buiten de boot viel. Het afgelopen jaar heeft hij als beëdigd steunfractielid de fractie op de achtergrond ondersteund. Door het vertrek van Eline Vedder uit de fractie (zij is met voorkeur in Provinciale Staten gekozen) was het voor Tjalling mogelijk om weer raadslid te worden.

Tjalling woont in Ruinen en zet zich naast het raadswerk in voor een aantal andere zaken. Zo is hij lid van het bestuur van de Energiecoöperatie in oprichting Postcoderoos Ruinen; hij is voorzitter van het beamerteam van de Gereformeerde Kerk Ruinerwold-Koekange en verkeersouder op CBS De Arendsvleugel. Daarnaast heeft hij nog een eenmanszaak Mogem.
Het CDA wenst Tjalling veel succes met zijn werkzaamheden voor de raad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.