Jeene Keizer

fractielid

Tel. 0522 482 391
M. 06 18 686 585
E. : jeenekeizer@gmail.com 
      j.keizer@dewolden.nl 

Woonplaats:      Ruinerwold
Beroep:             Zelfstandig ondernemer (Pand en Erf)
Gehuwd met:    Janny van der Veen
Kinderen:          Marieke, Henk-Rik, Jan en Lennard. Ook 3 schatten van kleinkinderen
Hobby’s:            Walking Voetbal, Volleybal, Skeeleren, oude karakteristieke kenmerken behouden of opnieuw aanbrengen in 200 jaar oude boerderij van zoon en schoondochter.
Favoriete vakantieplek:  Canada, Noorwegen  (wandelen)

Op welke wijze bent U actief binnen het CDA? 
Ik ben opgegroeid in een CDA gezin. Bij de vorige gemeenteraad- en provinciale verkiezingen  heb ik met plezier meegedraaid in het campagneteam. In het bestuur heb ik een tijdje meegedraaid als vervanger. Ook ben ik via schaduwfractielid in september 2017 in de raad gekomen. In deze campagne tijd draai ik weer mee met een enthousiast team. 

Wat is uw motivatie?  
Als echte plattelander voel ik me sterk betrokken bij wat er in De Wolden speelt. Ik vind het ook belangrijk om maatschappelijk actief te zijn en mijn kwaliteiten daarvoor in te zetten. Ik neem daarvoor graag bestuurlijke verantwoordelijkheid. Samenwerken  in een team  (zowel in CDA fractie als in de gemeenteraad ) is voor mij belangrijk. Door samen ieders kwaliteiten goed te benutten ( ”één lichaam’’ te vormen met verschillende lichaamsdelen {Bijbelse uitdrukking}) kunnen we als gemeenteraad grote stappen maken. Bovendien past dat helemaal bij het Christelijk democratische gedachtegoed van gerechtigheid, rentmeesterschap, solidariteit  en gespreide verantwoordelijkheid.

Wat zijn de sterke punten van het CDA? 

Het CDA streeft naar een optimale verhouding tussen eigen verantwoordelijkheid en solidariteit. Daar waar de (gemeentelijke) samenleving zichzelf kan redden, moet de gemeentelijke overheid geen invloed uit willen oefenen. De gemeente moet echter wel haar verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van hen die hier niet toe in staat zijn.
Sterk punt is ook onze inzet voor gezonde overheidsfinanciën. Geen projecten die niet passen bij de grootte van De Wolden. Niet alleen de korte termijn, (vooral) ook de lange termijn is voor het CDA van belang.

Wat zou meer aandacht moeten hebben?

Het CDA is er voor de mensen die het minder goed hebben. Het CDA is er ook voor de (startende) ondernemer die geholpen wil  worden. Samen met de bevolking (ook meer met jongeren) moeten we steeds op zoek naar de beste oplossing voor De Wolden. Daarbij mogen we ook best eens “out of the  box” denken!  Sport en spel en actief bewegen verdient nog meer ondersteuning. Aandacht voor de vrijwilliger is hierbij op zijn plaats.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.