Afval is grondstof

Een stap op weg naar een duurzame toekomst is de groei naar een circulaire economie waarbij uiteindelijk alle producten na gebruik hergebruikt worden. Afval wordt een grondstof met een nieuwe bestemming.
Het moet de inwoners makkelijk gemaakt worden om hun afval te scheiden en het gescheiden afval in te leveren. Daarbij willen we de kosten van de inzameling voor de inwoners zo laag mogelijk houden.

·         Milieustraat
De milieustraat is in 2017 uitgebreid en gemoderniseerd. Doordat de milieustraat niet centraal in de gemeente ligt, wil het CDA  de mogelijkheden onderzoeken of de afvaldepots van de buurgemeenten Westerveld en Meppel door onze inwoners gebruikt kunnen worden. Daarnaast wil het CDA ruimere openingstijden.

·         Ophalen huisvuil
De extra inzamelrondes voor het ophalen van het Groente-, Fruit- en Tuinafval worden door de inwoners gewaardeerd en moeten voortgezet worden. Met de afvalwijzer-app kunnen inwoners meldingen ontvangen op hun mobiele apparatuur over welk afval in welke container mag en wanneer welke container wordt geleegd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.