Fiets- en wandelpaden

Het CDA is een voorstander van duurzaam investeren in wandel- en fietspaden. Soms kun je beter voor een iets duurdere variant kiezen, waardoor je in de toekomst minder onderhoud hebt. Een voorbeeld is de aanleg van een recreatief fietspad (schelpenpad). Zodra er een paard over gaat is het pad vernield. Een betonnen fietspad was dan beter geweest. Voorbeelden zijn het Kloosterpad in Ruinen en het recreatieve fietspad Koekangerveld-Marterhaar. Bewonersinitiatieven, die de aanleg van fietspaden mogelijk maken, moeten vooraf duidelijke afspraken maken met de gemeente wie verantwoordelijk is voor het onderhoud.

Het CDA vindt dat bermen bij fiets- en wandelpaden goed onderhouden moeten worden. Geen lang overhangend gras meer en geen laag overhangende takken.

De aanleg van fietspaden gebeurt volgens de prioritering in het fietsplan. Daarnaast wil het CDA de mogelijkheden onderzoeken van een recreatief fiets/wandelpad van Nijstad naar de Hoogeveenseweg. Wandel- en fietspaden moeten op elkaar aansluiten en routes moeten meer door de kernen van dorpen gaan. Het CDA wil dat de Wolden koploper wordt in Drenthe op het gebied van recreatieve paden voor de wandelaar, de fietser en de ruiters/amazone!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.