09 juni 2017

CDA Emmen: pak slechte fietspaden Emmen aan

Het op 1 na mooiste fietspad van Drenthe ligt in de gemeente Emmen. Het fietspad langs het Willem Alexanderkanaal. In een prachtig mooi gebied en bovenal splinternieuw; dus dat is niet zo’n kunst. De kunst is om fietspaden ook mooi te houden. En wat dat betreft is er nog wel wat te winnen in Emmen. 

Drie van de vijf slechtste fietspaden liggen ook in Emmen. En dat zijn niet alleen recreatieve fietspaden. Eén daarvan wordt zeer intensief gebruikt door scholieren op weg naar school, en werkenden op weg naar hun werk. Want los van toerisme: fietsen is voor velen een dagelijks iets, fijn en gezond om te doen. Belangrijk dus om dat ook op goede fietspaden te kunnen doen. 

Vorig jaar vroeg het CDA al aan het College van B&W om het fietspad van Emmerhout naar Emmen Centrum aan te pakken. En de wethouder heeft toegezegd dat in 2017 ook te zullen uitvoeren. Voor 2018 zal het CDA aandringen om het fietspad langs de Weerdingerstraat aan te pakken. Ook veel gebruikt als verbinding tussen Emmen en Weerdinge/Nieuw-Weerdinge. Het minder gebruikte en lange fietspad tussen Erica en Nieuw Amsterdam zal, hoe vervelend ook, pas daarna fundamenteel aangepakt kunnen worden. En poepende roeken; daar kan zelfs een wethouder niets aan doen.

Auke Oldenbeuving (fractievoorzitter) 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.