30 april 2018

Centrumvernieuwing Schoonebeek fase 2

Op dit moment wordt in Schoonebeek druk gewerkt aan de eerste fase van herinrichting van de Europaweg en een gedeelte van het centrum tussen het oude gemeentehuis en de kerk aan de Europaweg.

Voor de 2e fase is in de raadsvergadering van 26 april j.l. groen licht gegeven door een krediet beschikbaar te stellen van € 1.760.000,-Daarnaast is er door de provincie Drenthe een subsidie toegekend van € 500.000,-

Het herinrichten van een centrum is een ontwikkeling van vele jaren. Zo is in februari 2013 door de gemeenteraad al de eerste stap gezet het vaststellen van de structuurvisie “Centrumgebied Schoonebeek”. Het krediet voor de eerste fase van  € 1.0 miljoen was door raad in januari 2017 al beschikbaar gesteld.

Na fase 1 was fase 2 natuurlijk een logische en onontkoombare stap. Bij de behandeling van fase 1 in januari 2017 heeft het CDA dit al gezegd. Wie A zegt …..

De 2e fase betreft de herinrichting van het Pallertplein. Om deze herinrichting mogelijk te maken moet het zogenaamde middenblok verdwijnen. Hiervoor moeten door de huidige eigenaar nog wel goede afspraken gemaakt worden met de huidige huurders. En om het plein helemaal af te maken zal het zuidelijk blok met winkels ook nog moeten worden verschoven. Dit zal nog wel enige tijd duren voordat dat gerealiseerd is. Maar als dat gebeurd is heeft Schoonebeek ook weer een centrum waar alle inwoners van Schoonebeek trots op kunnen zijn.

In de commissievergadering van begin april waren er een aantal politieke partijen die aandacht vroegen voor het terugbrengen van het zebrapad voor een oversteek van de Europaweg. Het CDA heeft in die vergadering aangegeven dat met de brede middenberm die gemaakt wordt dit minder noodzakelijk is. Wat volgens het CDA veel belangrijker is dat bij basisschool De Oliebron een veilige oversteek wordt gemaakt. Op dit zorgen klaar-overs voor een die veilige oversteek. Het wordt echter steeds moeilijker om hiervoor mensen te vinden.

De wethouder heeft aangegeven met de school en de werkgroep Centrumvernieuwing Schoonebeek nogmaals in gesprek te gaan om samen met hen te zorgen voor een veilige oversteek voor alle kinderen van de school.

Een goed voorbeeld hoe CDA Emmen werkt aan een van de speerpunten van de verkiezingen van maart 2018:

VEILIGHEID DICHT BIJ HUIS! 

René WittendorpCDA fractie Emmen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.