11 oktober 2017

Geslaagde CDA100 bijeenkomst

Op zaterdagmorgen 7 oktober gingen de deuren van de PRO Emmen school open voor bijna 40 CDA leden en gasten om te praten over wat er nou in het CDA-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zou moeten komen.

De afdeling Emmen van het CDA had dit georganiseerd om leden en genodigden vooraf mee te laten praten over de inhoud van het verkiezingsprogramma. 

Na ontvangst met koffie en cake en een korte toelichting van thema-deskundigen gingen de aanwezigen in vier groepen aan de slag en spraken beurtelings over de thema's "veiligheid en leefbaarheid", "Openbare ruimte", "cultuur" en "verkeer en vervoer".

De ideeën en opmerkingen werden op post-its geschreven die geleidelijk de flipoversvellen vulden.

Ideeën en opmerkingen, die niet onder genoemde thema's vielen konden geplakt worden bij het vel  "diversen"

Nadat alle groepen alle thema's hadden besproken werden de opmerkingen gebundeld tot een aantal belangrijkste onderwerpen voor dat thema.

Gewapend met een aantal stickers konden de aanwezigen daarna bij de betreffende ingebrachte ideeën hun prioriteit aangeven.

De hoogst gewaardeerde ideeën van elk thema werden aan de voorzitter van de programmacommissie (Freek Ensink) aangeboden, zodat ze meegenomen kunnen worden, voordat het verkiezingsprogramma definitief aan de leden wordt voorgelegd.

Na een broodje konden de aanwezigen nog aansluiten aan de rondleiding door de school, die de enthousiaste en gedreven directeur Nico van Luik graag gaf om te laten zien hoe er gewerkt  werd op de PRO Emmen school en welke problemen men zoal tegenkwam.

 

Werkgroep CDA100:  Edith, Annemarie, Dirk en Theo

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.