21 november 2017

Lijsttrekker Auke Oldenbeuving blij met kandidatenlijst CDA

De ledenvergadering van het CDA in Emmen heeft maandagavond de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 vastgesteld.

Op een eerdere ledenvergadering was Auke Oldenbeuving al als lijsttrekker aangewezen. Hij weet nu met wie hij de komende campagne in kan gaan.

“Ik ben blij dat bijna alle huidige fractieleden hoog op de lijst zijn te vinden. Alleen Alfred Gijlers valt af door verhuizing naar Putten. Daarnaast doet  het me deugd dat er ook een aantal nieuwelingen de stap hebben gezet en op de lijst staan. Met elkaar gaan we de campagne met  het volste vertrouwen tegemoet.” aldus de nr. 1 van het CDA.

Op de 2e plaats staat  wethouder Robert Kleine, gevolgd door  de huidige raadsleden Paulien Mellema en Theo Gerth uit Klazienaveen. Op nummer 5 staat huidig commissielid René Wittendorp uit Schoonebeek met raadslid Dirk van Dijken op 6. 

Vanaf plaats 7 volgen nieuwe  en enkele vertrouwde namen met Oene Sijtsma , Bennie Schulte, Danny Smit, Johan Nobbe, Johan van Dijken en Frouke van Wieren.

Een tiental CDA-ers vult als  lijstduwer de lijst tot en met plaats 22 aan.

Voor de volledige lijst, klik HIER

Ook het verkiezingsprogramma is maandagavond vastgesteld.

Voor het verkiezingsprogramma, klik HIER

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.