14 december 2020

TRIPLE WIN

Met het vaststellen van de begroting 2021 is ook een beslissing genomen over de sloop van de bovenbouw van het Biochron, de nieuwbouw van een cultureel centrum op die plek én de verhuizing van het CBK naar de entree van het Rensenpark. Een triple win situatie. 

I) Er komt eindelijk een goede verbinding & entreezone tussen Rensenpark en het centrum II) er komt een einde aan een energie slurpend gebouw én III) cultuur in Emmen wordt meer en meer geconcentreerd in het Rensenpark.  

De huidige huurders van het Biochron (o.a. Galerie ‘Bij Leth’) hebben een aanbod vanuit het college ontvangen om zich te huisvesten in Villa Lindenhof maar hebben uiteindelijk de afweging gemaakt om toch naar een andere locatie in het centrum van Emmen te gaan. 

Deze investering was voor de voltallige oppositie reden om tegen de begroting 2021 te stemmen. Voor de één omdat ze tegen investeringen in cultuur zijn, voor de ander omdat het niet als apart besluit werd gepresenteerd. Omdat het in onze genen zit om tegenstellingen te overbruggen heeft het CDA heel veel voorstellen gedaan om tot overeenstemming te komen. Wat uiteindelijk helaas niet is gelukt. 

De CDA fractie heeft van het begin benadrukt dat de herontwikkeling van het Biochron een goede ontwikkeling is en er vertrouwen in te hebben dat het college de gemeenteraad bij de verdere ontwikkeling zal betrekken. 
 

Dirk van Dijken (CDA fractie)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.