21 januari 2018

27 januari: CDA-winkel wordt geopend

Het is gelukt. Zaterdag wordt de nieuwe CDA-winkel in Hoogeveen geopend. In de winkel wil de partij met mensen in gesprek over de Hoogeveense samenleving. Daarvoor zullen er verschillende bijeenkomsten worden georganiseerd, maar kunnen mensen er ook drie dagen per week gewoon binnen lopen.

Vier jaar geleden opende het CDA haar eerste winkel aan de Van Echtenstraat in Hoogeveen. Volgens Erik Giethoorn, campagneleider van toen en lijsttrekker van nu, was dat een groot succes. ‘Een vaste eigen plek zorgt ervoor dat je sneller een bijeenkomst organiseert en mensen je makkelijker weten te vinden.’ Dit jaar gaat het CDA een stapje verder, met een grotere winkel en dit keer op Hoofdstraat 107.

Opening

Op 27 januari om 12.00u wordt de CDA-winkel feestelijk geopend door Tweede Kamerlid Agnes Mulder. Daarna is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen en een praatje te komen maken. De winkel zal iedere donderdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdag geopend zijn. De komende tijd zullen er ook volop activiteiten worden georganiseerd, zoals inspiratieavonden voor ondernemers en over natuurbegraafplaatsen. ‘En natuurlijk gaan we hier onze speerpunten voor de komende tijd verkopen,’ grapt Giethoorn.

In gesprek over de Hoogeveense samenleving

Als campagneslogan heeft het CDA gekozen voor ‘Samen thuis in Hoogeveen’. Vorige week zei CDA-leider Sybrand Buma bij Jinek nog dat het bij de gemeenteraadsverkiezingen zal gaan over het thuisgevoel van mensen in hun eigen gemeente. ‘Daarover willen we met mensen in gesprek,’ zegt Giethoorn, ‘over de Hoogeveense samenleving en hoe we die samen beter kunnen maken. Dat kan in de winkel, maar ook online. We hopen dat mensen ons via social media massaal zullen laten weten hoe we onze samenleving nog mooier kunnen maken. We hebben de hashtag #SamenthuisinHGV gelanceerd en die mag door iedereen gebruikt worden.’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.