16 november 2017

CDA Hoogeveen stelt kandidatenlijst vast

CDA stelt kandidatenlijst vast

De ledenvergadering van het CDA Hoogeveen heeft op woensdag 15 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart vastgesteld. De lijst telt in totaal 45 kandidaten. Er is een goede mix van ervaren en nieuwe kandidaten.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Thijs Leistra: “We hebben weer een mooie lijst kunnen samenstellen en zijn blij dat we weer veel enthousiaste leden hebben gevonden die het CDA en de gemeente Hoogeveen een warm hart toedragen. We zijn dankbaar voor de inzet van mensen met een lange staat van dienst, maar hebben ook nog een vernieuwing kunnen doorvoeren. We zijn trots op de betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsbesef van deze CDA-ers.”

Vertrouwde en nieuwe namen

Wethouder Bert Otten staat op plaats 2. Raadslid Hetty Bouius-Feijen is op plaats 3 de eerste vrouw op de lijst. In de top 10 staan drie nieuwe vrouwelijke gezichten: Aaf-Tineke Bisschop Hiemstra (7), Annette Jansen-Brandsema (9) en Renate Weggemans-Beijering (10). Huidig vice-fractievoorzitter Martin Nanninga is niet beschikbaar voor een volgende periode. “Raadslid zijn is leerzaam, waardevol en leuk, maar kost veel tijd. Dit is moeilijk te combineren met mijn jonge gezin en baan. Daarom trek ik mij voorlopig terug. Een moeilijke beslissing, omdat ik me graag inzet voor de gemeente. Maar, ik blijf actief voor het CDA en ben jong genoeg om later terug te keren in de politiek.”

Samen thuis in Hoogeveen

CDA-lijsttrekker Erik Giethoorn is blij met de lijst: “De lijst kent een mooie mix van ervaring en vernieuwing, vrouwen en mannen en een mooie spreiding over de gemeente. De komende maanden gaan we als team en samen met de huidige raadsfractie onder het thema ‘Samen thuis in Hoogeveen’ aan de slag om te laten zien waar we als CDA in Hoogeveen voor gaan. Zo willen we bijvoorbeeld goede passende, vindbare en bereikbare zorg, volop ruimte voor bedrijven en nieuwe ontwikkelingen en meer inzet op een duurzamer Hoogeveen.”

Volgorde van de kandidatenlijst

 1. Erik Giethoorn                       Hoogeveen            49
 2. Bert Otten                             Fluitenberg            55
 3. Hetty Bouius-Feijen                Hoogeveen            67
 4. Klaas Kroezen                        Hoogeveen            54
 5. Erik-Jan Kreuze                      Hoogeveen            49
 6. Kamiel Bertels                        Hollandscheveld     42
 7. Aaf-Tineke Bisschop-Hiemstra  Noordscheschut     43
 8. Peter Koekoek                         Hoogeveen           30
 9. Annette Jansen-Brandsema      Hoogeveen           42
 10. Renate Weggemans-Beijering   Hoogeveen           40
 11. Marry Bakker-Maat                  Hoogeveen           58
 12. Lodewijk Mellema                    Hoogeveen           41
 13. Maarten Benjamins                  Elim                    31
 14. Jeroen Wassink                       Hoogeveen           40

Voor de volledige lijst: klik HIER

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.