12 oktober 2021

CDA-leden kiezen lijsttrekker

Leden CDA Hoogeveen kiezen lijsttrekker

Maandagavond 11 oktober jl. hebben de leden van CDA Hoogeveen unaniem, tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV), Annette Jansen-Brandsema (46) benoemd tot hun lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. Momenteel is ze raadslid voor het CDA in Hoogeveen.

Er waren ongeveer 50 leden naar de ALV gekomen. De stemming begon met een korte toelichting van Henk Reinders, voorzitter van het bestuur, en een motivatie van Hennita Schoonheim, namens de vertrouwenscommissie. Vervolgens stelde Annette Jansen, geboren en getogen in Hoogeveen, zichzelf nader aan de aanwezige leden voor.

Jansen is haar carrière gestart als accountmanager bij reclamebureaus en heeft nog een paar jaar diverse opdrachten uitgevoerd op het gebied van marketing en communicatie voor ondernemingen in onder meer de horeca- en evenementenbranche.  Nu is ze alweer heel wat jaren als adviseur werkzaam in de gezondheidszorg. Op dit moment houdt ze zich, als bestuursadviseur en teammanager Klant & Communicatie bij een grote aanbieder van zorg en behandeling in regio Overijssel en Flevoland, onder meer bezig met strategie en beleid, zorgbemiddeling, marketing en communicatie en perswoordvoering.

Interesse in mensen
“Ik heb altijd al een enorme interesse gehad in mensen, ontwikkelingen in de samenleving en in de politiek. Zo’n vijf jaar geleden begon ik me te verdiepen in de lokale politiek”, aldus Annette Jansen. Vanaf de verkiezingen in 2018 is ze actief voor CDA Hoogeveen en inmiddels raadslid. Volgend jaar dus lijsttrekker. “Dat ik gevraagd ben voor het lijsttrekkerschap is een enorme eer, maar eenvoudig wordt het niet. We moeten nu meer dan ooit vertellen wie we zijn en waar we voor staan. We willen vooral vooruit kijken en vanuit een positief en opbouwend geluid, in samenwerking met anderen een goed resultaat voor het CDA Hoogeveen en voor de inwoners van de gemeente Hoogeveen realiseren.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.