17 april 2019

CDA stelt vragen over veiligheid parkeerterrein sportvelden

CDA vindt veiligheid belangrijk bij VV Noordscheschut 

CDA Hoogeveen vindt dat de gemeente Hoogeveen op korte termijn moet zorgen voor een nieuwe markering op de openbare parkeerplaats bij Voetbalvereniging Noordscheschut. Op dit moment is er geen markering meer aanwezig. Hierdoor komt de veiligheid van de sporters en bezoekers op deze accommodatie in het geding. Het komt nu namelijk regelmatig voor dat de auto’s dusdanig geparkeerd worden dat de velden niet meer bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld een ambulance als er een incident is.

Al een jaar geleden heeft het Bestuur van Voetbalvereniging Noordscheschut een dringende oproep gedaan aan de gemeente Hoogeveen om de markering op de openbare parkeerplaats bij deze vereniging op te frissen. Het is nu april 2019 en de voetbalvereniging is nog steeds in afwachting. Afgelopen zaterdag heeft de vereniging daarom zelf maar een keer voor een ludieke markering gezorgd om de toegang tot de velden open te houden.

CDA raadslid Aaf-Tineke Bisschop geeft aan: “In eerste instantie was er een toezegging gedaan aan Voetbalvereniging Noordscheschut om voor de zomer 2018 de nieuwe markering aan te brengen. In goed overleg is dit vanwege werkzaamheden aan de velden verplaatst naar het najaar van 2018. Uiteindelijk is dit niet doorgegaan vanwege de weersomstandigheden. Helaas is er in april 2019 nog steeds niets gebeurd. CDA Hoogeveen wil weten wanneer er voor deze markering wordt gezorgd en heeft daarom schriftelijke vragen aan het college over dit onderwerp gesteld.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.