08 februari 2017

Gemeenteraad Hoogeveen: Samen strijden voor volwaardig Bethesda!

Alle fracties in de gemeenteraad van Hoogeveen zijn dezelfde mening toegedaan: samen moeten we strijden voor een volwaardig ziekenhuis Bethesda, inclusief 24-uurs spoedeisende hulp en IC-zorg.

Daarom wordt op 13 februari een avond voor inwoners, over ziekenhuis Bethesda georganiseerd.
Deze avond vindt plaats in de Tamboer en start om 20.00 uur. Alle mensen uit Hoogeveen en omgeving kunnen hier hun zorgen uiten en in gesprek gaan met onder anderen vertegenwoordigers van Treant. Ook vertegenwoordigers van het voormalige actiecomité tot behoud van Bethesda zijn aanwezig, net als medewerkers van zorgverzekeraar Zilveren Kruis en een vertegenwoordiging van de huisartsen Hoogeveen. En uiteraard zijn ook de raadsleden van de gemeente Hoogeveen aanwezig in De Tamboer.
Op 20 maart aanstaande volgt een speciale raadsavond waarop raadsleden in debat gaan over de ziekenhuisproblematiek.

Volwaardige zorg geëist
Na het uitlekken van een interne Treant-notitie over locatieprofilering en concentratie van zorg en de ontstane onrust hierover heeft de gemeenteraad opnieuw zijn gezamenlijk standpunt bekrachtigd. Dit standpunt was, is en zal blijven: behoud van volwaardige zorg. De raad heeft vragen gesteld aan het college van B&W en daarna hebben alle partijen uit de gemeenteraad opnieuw om de tafel gezeten met Treant en behoud van volwaardige zorg in Bethesda geëist. Dit conform eerder gemaakte afspraken en gedane toezeggingen door Treant.

Aan de tand voelen
Na het verrassende bericht over het vertrek van twee leden van de Raad van Bestuur van Treant hebben de partijen in de raad overleg gevoerd en besloten een openbare bijeenkomst te organiseren met alle betrokken partijen.
Voorwaarde voor deze bijeenkomst was dat er voldoende mogelijkheid tot inspraak, vragen stellen en discussie zou zijn met Treant en zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Alle inwoners moeten voldoende ruimte krijgen voor het aan de tand voelen van Treant en kunnen vragen om de garantie dat volwaardige ziekenhuiszorg in Hoogeveen blijft bestaan. Op deze avond spreekt ook de heer Reenders van het voormalige actiecomité tot behoud van Bethesda. Natuurlijk zijn gemeenteraad en college ook aanwezig om vragen te beantwoorden. Het standpunt van raad en college is ongewijzigd en veelvuldig bij Treant zeer nadrukkelijk aangegeven. Samen hebben we allemaal hetzelfde doel: een volwaardig ziekenhuis Bethesda.

Raadsavond
Na de bijeenkomst in De Tamboer volgt op 20 maart een openbaar raadsdebat waarbij er opnieuw ruimte is voor inwoners om in gesprek te gaan met de gemeenteraad. Op deze speciale raadsavond gaan de raadsleden in debat over de resultaten van de activiteiten tot nu toe, de bijeenkomst van 13 februari en hoe Treant aan de gedane toezeggingen te houden.
De agenda voor deze raadsavond wordt via de bekende kanalen gepubliceerd, en is uiteraard toegankelijk voor iedereen.

PROGRAMMA
Het programma van de avond ziet er als volgt uit:
19.30 – 20.00 uur     Inloop
20.00 – 20.45 uur     Sprekers    
-    Burgemeester Karel Loohuis
-    Mevrouw Carla van de Wiel, Raad van Bestuur Treant
-    De heer Klaas Reenders, voormalig comité Actie voor Bethesda
-    Mevrouw Joke Dijkema, huisartsen Hoogeveen
-    Wethouder Erik Giethoorn
20.45 – 21.00 uur    Pauze
21.00 – 22.00 uur    Discussie in de zaal
22.00 – 23.00 uur     Napraten met raads- en collegeleden
U bent van harte welkom op deze avond!

Inwoners die vragen hebben kunnen deze alvast stellen via e-mail [email protected]
Tijdens de bijeenkomst kunnen een aantal van de vragen worden behandeld.

08-02-2017

Bert Otten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.