15 mei 2018

Reactie CDA sluiting verloskunde en kindergeneeskunde Bethesda

Reactie CDA sluiting verloskunde en kindergeneeskunde Bethesda:

Vandaag heeft de Raad van Bestuur van Treant, de eigenaar van Bethesda, haar voorgenomen besluit bekend gemaakt om verloskunde en kindergeneeskunde weg te halen uit het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen en te concentreren in het Scheperziekenhuis in Emmen. 

CDA Hoogeveen is zwaar teleurgesteld over dit besluit en vindt het sluiten van deze afdelingen in Hoogeveen volstrekt onacceptabel. Het weghalen van deze afdelingen uit Hoogeveen is zeer schadelijk voor ons ziekenhuis maar vooral voor de zorg voor moeders en kinderen in heel Zuidwest Drenthe. Vijf jaar geleden is immers ook al de afdeling verloskunde van het Meppelse Diaconessenhuis ondanks protest verplaatst van Zuidwest Drenthe naar Zwolle. De afgelopen jaren hebben we steeds geprobeerd om in goed overleg met Treant te blijven en zo een volwaardig ziekenhuis in Hoogeveen open te houden. Dit besluit komt bij ons dan ook hard aan.

Begin deze week luidden de Hoogeveense verloskundigen al de noodklok en kondigde het CDA Hoogeveen aan mondelinge vragen in de gemeenteraadsvergadering van 17 mei te stellen. Morgen zullen we in een extra fractievergadering bespreken hoe we verder omgaan met deze nieuwe situatie. Zoals bekend heeft de lokale politiek geen formele invloed op de ziekenhuiszorg, maar het CDA laat dit niet zomaar gebeuren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.