26 februari 2019

Verkiezingen Provinciale Staten. Henk Reinders, CDA, Lijst 3, nr. 6.

Henk Reinders, CDA, Lijst 3, nummer 6

CDA de afgelopen periode goed vertegenwoordigd in de Provincie.

We hebben de afgelopen 4 jaar een goede periode gehad in Provinciale Staten. Na 12 jaar in de oppositie hebben we weer mee kunnen werken aan het bestuur van Drenthe. Henk Jumelet heeft daar als Gedeputeerde een bijdrage aan mogen leveren. Hij heeft de agrariërs weer een plaats weten te geven binnen Drenthe en weten te verbinden met de milieufederatie. Hij heeft zich volop ingezet voor de aanleg van glasvezel in Drenthe en voor een vitaal platteland.

Versterking van de structuren goed voor de werkgelegenheid.

Als tussenlaag in het “huis van Thorbecke” heeft de Provincie een constructieve positie in het landsbestuur. Er gaat bijna geen dag voorbij of het Provinciale beleid is wel in de media te lezen. In de afgelopen periode hebben we fors ingezet op de versterking van de economie en daarmee de werkgelegenheid. Maar ook aan betere verbindingen binnen Drenthe. De N34 tussen Emmen en Coevorden wordt verdubbeld. Inmiddels is er overeenstemming over verbreding van de A28 tot Hoogeveen. Als CDA willen we ons de komende periode inzetten voor een A Drenthe – Twente. We willen de verbinding tussen beide gebieden veiliger maken en de economie tussen beide gebieden versterken. 

Leefbaarheid van binnensteden.

De leefbaarheid van onze binnensteden vinden we als CDA belangrijk. We willen ons  inzetten om dit in Drenthe te verbeteren. Als Provincie hebben we 13,5 miljoen euro beschikbaar gesteld  voor versterking van de binnensteden. Ook Hoogeveen ontvangt een aantal miljoenen uit deze pot. 

Door het veranderende koopgedrag moeten de winkelcentra kleiner en aantrekkelijker gemaakt worden. De inzet van de 13.5 miljoen van de Provincie heeft inmiddels meer dan 100 miljoen aan investeringen uitgelokt. Goed voor Drenthe, goed voor de werkgelegenheid van morgen. 

Vitaal platteland met vitale dorpen.

Als CDA zetten we ons in voor een vitaal platteland in Drenthe. We willen zorgen dat onze dorpen mooi blijven en aantrekkelijk om in te leven en te wonen.

Zo heeft de Provincie een fors bedrag beschikbaar gesteld voor de vernieuwing van het centrum van Noordscheschut. Samen met de bewoners is hier het centrum mooier en daarmee ook leefbaarder gemaakt. Een uniek project, Inwoners, Gemeente en Provincie zorgen er samen voor dat hun dorp aantrekkelijk blijft voor de tijd van morgen. Ook voor de vernieuwing van de Brink in Hollandscheveld is er door de Provincie een financiele bijdrage geleverd.

Verbinding tussen CDA’ers belangrijk.

Voordeel van het lidmaatschap van een landelijke partij is de verbondenheid en contacten die we onderling hebben. Naast de contacten met CDA Statenleden uit de buurprovincies en Tweede Kamerleden heb ik de afgelopen vier jaar intensief contact mogen onderhouden met onze Hoogeveense CDA fractie en wethouders. Tal van Drentse, maar ook Hoogeveense belangen hebben we met elkaar besproken. 

CDA Lijst 3 plaats 6.

Gedreven vanuit de gedachte hoe mooi het is om mee te mogen bouwen aan het Drenthe van morgen,  vanuit het Christen-Sociale gedachtengoed, wil ik ook graag de komende 4 jaar de CDA belangen maar ook de Hoogeveense belangen weer dienen in de Provincie. Maar daar ben ik uw steun voor nodig. 

Stem daarom op het CDA op 20 maart, denk stem Henk.      

Mag ik op u rekenen? 

Henk Reinders

(Kandidaat) Statenlid voor het CDA.

CDA, Lijst 3, nummer 6.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.