6. Erik Jan Kreuze

Kandidaten 2022

Mijn naam is Erik-Jan Kreuze en ik woon met mijn vrouw Anita vlak achter het gemeentehuis in Hoogeveen. Onze oudste dochter woont in Zuidwolde en de andere 3 kinderen studeren in Groningen of Leeuwarden. Zelf woon ik (met enige studie onderbreking) vanaf 1969 in Hoogeveen. In dagelijks leven ben ik registeraccountant en IT-auditor bij mijn eigen kantoor in Tynaarlo. Ik bedien daar vooral sociale en maatschappelijke organisaties. Ook ben ik commissaris/toezichthouder in zorg. Eén van mijn leukste bijbanen is penningmeester van de steunstichting van het G-voetbal in Hoogeveen. 

In het verleden mocht ik bij HZVV werken aan het nieuwe sportpark Bentinckspark, toen kwam ik zoveel in aanraking met de gemeente en de gemeenteraad dat ik me in 2014 heb aangemeld als kandidaat-raadslid. Hoewel ik op plek 11 stond kwam ik toch in de raad. De slogan 'stem op 11 de rest komt vanzelf' had goed gewerkt…u merkt wel: ik wil ook niet alles van mezelf heel serieus nemen. 

In periode 2014-2018 mocht ik vooral werken aan het onderwerp binnenstad (bijvoorbeeld super zaterdagplan), ijsbaan en zwembad (bijvoorbeeld aan de spelregels rondom dit project via 'motie duidelijkheid IJZ') en zorg/Bethesda. Allemaal niet zo makkelijke dossiers….

Vanaf 2018 werd ik (onverwacht) fractievoorzitter en ging het eigenlijk vanaf dag 1 over gemopper, te weinig geld, begrotingen, bezuinigingen, reddingsplan na reddingsplan en steeds weer viel dat tegen. Kortom een tijd van veel duwen en trekken. Mede daarom heb ik gevraagd om nu op plaats 6 te mogen staan. Tijd voor fris geluid! 

Wel ga ik graag nog 4 jaar door en hoop dan weer meer positieve dossiers op te pakken. Ik denk daarbij (met de collega's samen) aan www.nieuwsociaalhoogeveen.nl. Daarnaast zal ik natuurlijk letten op goed bestuur, doorzetten van reorganisatieplan, bewaking van de financiën en speciaal de inwonerslasten. Bijzonder succesvol zijn we als fractie afgelopen jaren geweest doordat we in 2018 en in 2020 de verhoging van de OZB met respectievelijk 5% en 12% hebben kunnen verlagen. Dat blijven we wat mij betreft doen. Daarom is mijn slogan ook: Met CDA Hoogeveen zet ik me in voor goed bestuur, behoud van voorzieningen en lage lasten voor de inwoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.