27 februari 2020

Bestemmingsplan Dahliastraat

In Meppel hebben we behoefte aan sociale huurwoningen. De CDA fractie steunt dan ook de mogelijkheid die dit bestemmingsplan geeft om op dit terrein de bouw van 25 sociale huurwoningen mogelijk te maken.

Bij dit soort bestemmingsplannen is het voor de CDA-fractie altijd belangrijk om te kijken hoe wordt omgegaan met ingediende zienswijzen. In eerste instantie leek het er op dat aan alle ingediende bezwaren tegemoet was gekomen en dat er geen losse eindjes meer waren. 

Tijdens de raadscommissie heeft iemand namens een aantal omwonenden, ingesproken en aangegeven dat er toch nog bezwaren zijn tegen het plan. Onder andere was men niet blij met de geplande puntdaken. Wij hebben hier serieus naar geluisterd en goed doorgevraagd om duidelijk te krijgen hoe het proces is verlopen en over welke plannen het gesprek met de buurt is gevoerd.

Uiteindelijk hebben wij de overtuiging gekregen dat de communicatie over het plan zorgvuldig is geweest en dat er voldoende duidelijk is gemaakt wat het plan inhoudt. Ook is naar onze mening voldoende duidelijk gemaakt op welke wijze nog formeel bezwaar gemaakt had kunnen worden. Dit is niet gebeurd.

We vinden het jammer dat een aantal omwonenden zich niet helemaal kan vinden in dit plan, maar zien geen reden om het proces opnieuw te willen doorlopen. Dit zou wat de CDA-fractie betreft tot onnodige en ongewenste vertraging en kosten leiden.

Wij hebben daarom voor de plannen gestemd zoals die er nu liggen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.