09 juni 2020

Vragen De Swaenenborgh

De CDA-fractie in de gemeenteraad van Meppel wil van het college van burgemeester en wethouders weten hoe het staat met de ontwikkelingen rond de “De Swaenenborgh”. In het door de gemeenteraad vastgestelde Binnenstadsplan werd voor de De Swaenbenborgh aangegeven: “Niets doen is geen optie, de huidige situatie vraagt om een structurele ontwikkeling waarbij gekeken moet worden naar een andere invulling”.

Sindsdien lijkt er niet veel gebeurd te zijn en is in deze ‘overdekte winkelgalerij’ steeds meer sprake van leegstand. Er is eerder sprake van een rotte kies dan van een pareltje in de binnenstad.

 

De CDA-fractie heeft de volgende vragen aan het college van B&W gesteld:

1. Wat is er sinds de vaststelling van het Binnenstadsplan gebeurd om uitvoering te geven aan de herontwikkeling van de Swaenenborgh en welke contacten zijn daarover met de eigenaar, de Van Herk Groep, geweest?

2. Wat is de status van de herontwikkeling en is op korte termijn een verbetering van de huidige situatie te verwachten?

3. Als er geen sprake is van voldoende voortgang, en deze op korte termijn mogelijk ook niet wordt verwacht, welke belemmeringen liggen daar dan aan ten grondslag?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.