Jan van der Woerdt

Raadslid

De afgelopen vier jaar heb ik voor het CDA in de gemeenteraad gezeten. Het waren nuttige jaren. Samen met andere partijen hebben we veel punten uit ons verkiezingsprogramma voor elkaar kunnen krijgen. Ik heb het met veel plezier gedaan. Mijn insteek was ook om goed naar mensen te luisteren: wat speelt er, wat vinden mensen ervan en hoe kunnen we dit als CDA proberen te realiseren. 

Ik wil me graag nog een keer vier jaar als raadslid inzetten voor Meppel en Nijeveen, samen met de rest van het CDA-team.  We hebben een mooi programma met de blik op een “Meppel dat we door willen geven”. Mijn “eigen” onderwerpen daarin zijn onder andere wonen, veiligheid en duurzaamheid. Onderwerpen die mensen na aan het hart liggen en mij daarom ook zo aanspreken. Duurzaamheid is een grote uitdaging voor onze toekomst. Mijn generatie (ik ben nu 61) heeft maximaal geprofiteerd van alle nieuwe ontwikkelingen, maar heeft ook gezorgd voor een maatschappij die grondstoffen uitput en een bedreiging is voor het milieu. We kunnen dit niet blijven doen en daar wil ik me graag voor inzetten. Ik wil graag een duurzaam Meppel doorgeven aan nieuwe generaties. 

Mijn vrouw Gea en ik wonen sinds 2011 met veel plezier in Nijeveen. Ik ben geboren en opgegroeid in Meppel en van 1975 tot 2013 ben ik beroepsmilitair geweest. Een periode waar ik met veel voldoening op terug kijk. Gea en ik hebben drie volwassen kinderen die met hun partners in de randstad wonen. Mijn hobby’s zijn fietsen, schaatsen en fotografie. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.