Sandra Wolvekamp-Bloemert

Fractievoorzitter

Mijn naam is Sandra Wolvekamp. Op dit moment ben ik lijsttrekker van het CDA in Meppel. Vanaf 2010 zit ik in de gemeenteraad, sinds 2014 als fractievoorzitter. Ik woon in Meppel (al vanaf mijn geboorte), en vind het heel mooi dat ik via de gemeenteraad mijn best mag doen om een nog fijner Meppel door te kunnen geven.

Ik ben dol op Meppel: een gemeente die groot genoeg is om goede voorzieningen te hebben (scholen, ziekenhuis schouwburg, enz.), maar ook klein genoeg om betrokken bij elkaar te kunnen zijn. Een mooie historische binnenstad en veel evenementen maken dat er in Meppel genoeg te beleven is.

Behalve gemeenteraadslid ben ik ook belastingadviseur bij PwC. Ik adviseer familiebedrijven, wat ik erg leuk vind omdat ik daarbij het werken met cijfers en wetten kan combineren met het werken met mensen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, waar ik enorm van geniet.

In de gemeenteraad -en ook daarbuiten- vind ik het belangrijk dat mensen tot hun recht kunnen komen. Dat geldt voor kinderen, die de ruimte moeten krijgen om zich te ontwikkelen; voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; voor ondernemers met goede ideeën; voor ouderen, enz. Als raadslid doe ik daar steeds mijn best voor. In het Meppel dat ik door wil geven, is er voor iedereen dan ook ruimte om mee te kunnen doen in onze samenleving.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.