04 mei 2021

Meedenken over re-integratie

“De grootste daad van rechtvaardigheid is de daad die individuen in staat stelt om zelfvoorzienend te worden. De hoogste vorm van hulp is die waardoor het individu zonder hulp verder kan” Dit is een citaat van de Britse Rabijn en filosoof Jonathan Sacks. Ik moest hier aan denken toen in mij aan het voorbereiden was op de nota Re-integratiebeleid. Deze discussienota gaan we op 18 mei in de commissie Zorg en Welzijn bespreken. Een belangrijk stuk in aanloop op de Re-integratie nota waarin de kaders om mensen mee te laten doen via werk of vrijwilligerswerk worden vastgelegd.

Nu kan ik een heel lang betoog gaan houden over het belang van meedoen via werk of vrijwilligerswerk. Maar eigenlijk ben ik veel meer benieuwd naar suggesties van u/ jou over het onderwerp re-integratie. Waar moet de gemeente aan denken bij re-integratiebeleid? Wat zijn belangrijke aandachtspunten als je mensen wil activeren? Ik heb destijds bij mijn oproep over meedenken over armoedebeleid ook hele waardevolle aanvullingen gekregen en hoop dat u/jij ook nu mee wil denken. Ik geef hierbij twee links voor meer informatie wat betreft de beleidsstukken.

Eerst de evaluatie van het re-integratie beleid, waarin met verschillende betrokken partijen wordt teruggekeken op het huidige beleid: https://www.middendrenthe.nl/zaakinfo/document/docnr/7981705

En het discussiestuk wat we 18 mei in de commissie gaan bespreken: https://www.middendrenthe.nl/zaakinfo/document/docnr/8381308

Re-integratiebleid is een van de vele bouwstenen die onze gemeente maakt tot wat ze is. Denk mee en help ons om zo samen te bouwen aan een mooie gemeente.

Ria Beukema

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.