03 mei 2022

Nieuw in de steunfractie

Gemeente Midden-Drenthe heeft een nieuwe gemeenteraad met voor het CDA bekende gezichten in de fractie. De fractie wordt aangevuld met steunfractieleden waar ik nu ook deel van uitmaak. Hoog tijd om me voor te stellen!

Wie is Harry Sikkenga? Ik kan zeggen dat ik een geboren en getogen Westerborker ben, 54 jaar, getrouwd en vader van twee tienerdochters. Ik kan uitweiden over mijn werk als data-analist bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, of dat ik in mijn vrije tijd mij inzet voor de plaatselijke kerk, zwemvereniging De Valken en voor het CDA Midden-Drenthe. Dat is allemaal waar, maar dat is niet het hele verhaal.

Om te weten wie ik ben is het ook van belang om te weten wat mijn drijfveren zijn, waarom ik mij inzet voor het CDA Midden-Drenthe. Dat is omdat ik veel waarde hecht aan de democratische rechtstaat zoals we die hier kennen. En omdat ik zie dat de politiek echt het verschil kan uitmaken voor mensen. Ik woon graag in onze gemeente ik houd ervan om het hier voor iedereen een stukje mooier en beter te maken. Ik vind het belangrijk dat alle mensen mee kunnen doen, zich veilig voelen en met plezier kunnen wonen en werken.

Een samenleving waar iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt is geen vanzelfsprekendheid. Samenleven gaat niet vanzelf en wordt er, naar mijn mening, alleen maar lastiger op als het streven naar persoonlijk geluk en maximale individuele vrijheid voorop staan. Dan geldt het recht van de sterkste en daar geloof ik niet in. Samenleven doe je met en voor elkaar, door open te staan voor andere meningen, met respect voor elkaar en met de inzet van ieders talenten.

Politiek kan een verschil uitmaken maar staat soms ook voor lastige keuzes. Niet iedereen kan zijn of haar zin krijgen en dan is het de kunst om er met elkaar uit te komen. In dit proces sta ik voor eerlijke politiek waarbij er op de inhoud en niet op de persoon wordt gespeeld. Ik ben voor openheid en transparantie naar u toe. De raad, de gemeente en zeker ook het CDA is er immers voor u!

 

Met vriendelijke groet,

Harry Sikkenga
06-11425178

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.