09 juni 2021

Wonen

Samen bouwen aan en mooi Midden-Drenthe, daar staat het CDA voor. Samen bouwen, letterlijk. Meer woningen dat is hard nodig. Ik denk dat iedereen in zijn omgeving zo langzamerhand wel mensen kent die op zoek zijn naar een woning. Het woningaanbod voor alle mensen, van jong tot oud, van koop tot huur is schaars in Midden-Drenthe. Deze week hebben we er met de gemeenteraad ook lang over gesproken. En eigenlijk was er 1 duidelijke conclusie: alle partijen willen dat er snel meer woningen komen. Ook het college, die hier druk mee doende is, vindt dit.

Het CDA heeft afgelopen periode ook continu aandacht gevraagd voor wonen. Wij hebben hier een ledenavond aan besteed met een grote opkomst. Verder noem ik de motie verzilveringslening, kritisch op een dreigend tekort aan bouwgrond, onderzoek of we nieuwbouw niet eerst aan eigen inwoners aan kunnen bieden (helaas mag dat wettelijk niet) en aandacht gevraagd voor de midden huur. Daarnaast hebben we aandacht gevraagd voor de specifieke problematiek waar ouderen tegenaan lopen als men van koop naar huur wil overstappen.

Samen bouwen dat betekent ook de inwoners hierbij betrekken. Onze gemeente doet met andere gemeenten mee aan een enquête over het wonen in Zuidwest- en Midden Drenthe. “Wat vindt u belangrijk als het gaat over het wonen in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden? Dat willen we graag van u horen. Tot en met 20 juni kunt u uw mening geven en een bijdrage leveren aan het woonbeleid in de regio. U kunt meedoen aan een korte online peiling rond diverse woningmarktvraagstukken”.

https://www.middendrenthe.nl/website/!suite05.scherm1070?mNwb=76925&mNwc=204&mNch=v28rac1klk

Woningen bouwen, ja zo snel mogelijk. Maar wel dusdanig dat Midden-Drenthe een mooie gemeente blijft en ook zijn karakteristieke ruimte en groen vast blijft houden. Dat vraagt om goede gegevens over hoeveel belangstelling waar is en dat vraagt om creativiteit als het gaat om verbouwen van leegstaande panden. Samen bouwen aan Midden-Drenthe: we horen ook graag uw/jouw mening.

Ria Beukema

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.