16 februari 2016

werkbezoek aan verslavingszorg Noord Nederland

Tijdens een werkbezoek aan verslavingszorg Noord Nederland in kliniek Vossenloo te Eelde, werd de #CDA-Tynaarlo delegatie hartelijk ontvangen door de heer Gabriƫl Anthonio, voorzitter van de RvB en teammanager de heer Bert Helmholt.
Op zeer inspirerende wijze werd de delegatie meegenomen langs begaanbare routes op lastige terreinen en langs nieuwe beelden op het gebied van verslavingszorg.
Het nieuwe paviljoen is als een getuigenis van de werkwijze binnen: met open vensters naar binnen en naar buiten. Enkele lastige punten werden aangesneden in de samenleving waar nog veel werk te doen is, ook op politiek gebied.
Aansluitend ging de delegatie naar gezinskliniek De Borch, de enige in heel Nederland op deze manier. Zeer onder de indruk was de delegatie van verhalen over onder andere de onderkant van de samenleving en hoe men in deze kliniek als benadering ' gezinsvisie' en moeder/ kind-relatie kiest en daarmee hulp biedt. Na een zeer intense ochtend en middag, waar 'niet precies weten' werd omgedraaid naar 'bewust-wording', zijn we met een missie huiswaarts gegaan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.