Duurzame Nieuwsbrief

Duurzame nieuwsbrief.

Beste volger van het CDA duurzaamheidsberaad,

Wij heten je graag welkom als lezer van onze duurzame nieuwsbrief. Met enige regelmaat gaat het CDA Duurzaamheidsberaad jou informeren over actualiteiten op het gebied van duurzaamheid. In 2018 zijn er in voorjaar en najaar duurzame nieuwsbrieven verschenen. 

Laat je uitdagen. Wie graag de handen uit de mouwen steekt en met ons mee wil doen is welkom, je leest er meer over in deze nieuwsbrief. Wij zien verder graag stukjes en commentaren van jullie als lezers tegemoet.

Je kunt de nieuwsbrief opvragen via ons emailadres  info@cdaduurzaamheidsberaad.nl. Je kunt de nieuwsbrief vinden onder het kopje " deelnemers" en vervolgens "verslagen". Reageren kan ook via ons email adres. We zien je  verdere opmerkingen , reacties en suggesties graag tegemoet. Wilt je met ons  binnen het Duurzaamheidsberaad de handen uit de mouwen steken, laat het mij weten en alvast van harte welkom.

Leen van den Oever

Voorzitter CDA Duurzaamheidsberaad


__________________________________________________________________________________

nieuwjaarswens 2018 van voorzitter

Beste vrienden van het CDA duurzaamheidsberaad,  

Werken aan duurzaamheid is een mooie opdracht. Daar denk ik aan bij de verse smaak van warme oliebollen en de geur van de kruitdampen Het jaar 2017 nadert zijn einde; een actief en bewogen jaar voor het CDA Duurzaamheidsberaad. 

In het vroege voorjaar aanschouwden we in de Kop van Noord-Holland vol bewondering kleurrijke voorbeelden van duurzame landbouw in de bollenvelden. Op de verkiezingen voor de Tweede Kamer volgde een lange periode van formeren; begin mei stonden wij met Greenpeace op de barricaden om onze onderhandelaars voor een regeerakkoord duurzame moed in te spreken. In het najaar werd ons geduld beloond… de nieuwe regering mét het CDA ademt duurzame ambitie. Op het Nijmeegse najaars-partijcongres werd onze resolutie over het afbouwen van het gebruik van glysofaat (onkruidverdelging) warm onthaald. We sloten het jaar af in de kassen van het Westland, om daar te zien hoe met veel lef werk gemaakt wordt van een duurzamere energievoorziening (aardwarmte), en energiezuinige teeltmethoden. Technologie en landbouw lijken hier steeds meer hand in hand te gaan. 

Werken aan duurzaamheid is een mooie opdracht. In het komende jaar zal het duurzaamheidsberaad verder gaan met het verzamelen en uitwerken van ideeën voor duurzame landbouw. Wij zullen ons focussen op de meest intensieve vormen van landbouw (plantaardig en veeteelt), en kiezen daarbij voor het perspectief van een sector die laat zien wat er mogelijk is. Ook op andere duurzaamheidsthema’s willen wij energiek aan de slag. De ideeën en suggesties daarover vanuit ons DZB netwerk willen wij graag vernemen. Laat van je horen!! 

Een ieder wens ik prettige feestdagen, gevolgd door een zegenrijk en duurzaam 2018, 

Hartelijke groet, 

Klaasjan de Jong

Voorzitter CDA Duurzaamheidsberaad

tel. 06-11180611 

mail: kjwdejong@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.