22 mei 2013

Corien Wortmann keert niet terug in Europarlement

Corien Wortmann-Kool heeft besloten zich niet herkiesbaar te stellen als Europarlementslid voor het CDA. Ze blikt tevreden terug op haar politieke werk. "Ik heb in negen jaar veel bereikt om Europa sterker uit de crisis te laten komen. Het is nu tijd voor verandering."

Wortmann-Kool heeft actief meegewerkt aan regels voor de bankenunie, de begrotingsdiscipline van EU-landen en toezicht op financiĆ«le instellingen en was nauw betrokken bij het Europees transportbeleid.

"Ook persoonlijke omstandigheden spelen een rol in mijn afweging. Negen jaar lang wonen op drie plekken is lang genoeg.", zegt Wortmann, doelend op haar woonplaats Zeist en het Europarlement in Brussel en Straatsburg.

Corien heeft sinds 2009 een sleutelpositie als vicevoorzitter financieel-economische zaken van de EVP-fractie, de grootste fractie in het Europarlement met ruim eenderde van de zetels.

Voorafgaand aan haar verkiezing in 2004 was ze topambtenaar bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat en werkzaam in het bedrijfsleven.  

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.