12 maart 2015

Europees Parlement tegen amnestieregeling voor daders MH17

Voor het eerst heeft het Europees Parlement zich uitgesproken tegen de mogelijke amnestie regeling voor de daders van de ramp met MH17. Het parlement stemde met grote meerderheid voor een amendement van CDA-delegatieleider Esther de Lange die amnestie uitsluit.

Esther de Lange over de stemming: “Een belangrijke stap. Het Europees Parlement accepteert het akkoord Minsk II in Oost-Oekraïne maar zal nooit instemmen met een amnestieregeling voor de daders van het neerhalen van MH17.”

Samen met CDA-kamerlid Pieter Omtzigt zet De Lange zich in om in de EU op het hoogste niveau zekerheid te krijgen over het uitsluiten van MH17 van de amnestie clausule dat is afgesproken in het Minsk-akkoord tussen Rusland en Oekraïne.

Het Europees Parlement heeft hiermee voor het eerst een formeel standpunt ingenomen. Hierdoor zal Parlementsvoorzitter Martin Schulz dit standpunt ook op het hoogste niveau uitdragen.

***

Link naar amendement: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AMD&format=PDF&reference=RC-B8-0239/2015&secondRef=001-001&language=EN

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.