18 juni 2019

Vertrekkend Europarlementariër Wim van de Camp (CDA) geridderd door voorzitter Tweede Kamer

Vertrekkend CDA-Europarlementariër Wim van de Camp is vandaag geridderd. Van de Camp kreeg het lintje opgespeld uit handen van de voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, in de fractiekamer van het CDA.

Van de Camp reageerde verrast: "Ik ben zeer vereerd door de warme woorden van Kamervoorzitter mevrouw Arib en haar uitgesproken waardering voor mijn bijdrage aan de Nederlandse en Europese democratie. Het is voor mij extra bijzonder dat ik deze onderscheiding mocht ontvangen te midden van de CDA-Tweede Kamerfractie in de fractiekamer waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb."

Voor zijn vertrek naar Brussel was Van de Camp 23 jaar lid van de Tweede Kamer, waar hij nieuwe Kamerleden begeleidde in 'het klasje van Wim'. Eind deze maand neemt de geboren Brabander afscheid van het Europees Parlement, waar hij tien jaar diende, de laatste vijf jaar als coördinator van de Europese christendemocraten in de Transportcommissie. Hij maakte zich onder andere hard voor het afschaffen van de Duitse tol. Uitgerekend vandaag zette het Europese hof een streep door deze plannen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.