Vrouw, moeder, oma en CDA-Europarlementslid. En een trotse Twentenaar.


Annie woont met haar man Jan in een boerderij in Hengevelde. De politiek zit haar in het bloed. Al jong bestuurde Annie landbouworganisaties en kwam ze voor een periode van vier jaar in de gemeenteraad van Ambt Delden. Vervolgens groeide ze door naar Provinciale Staten van Overijssel, later nam ze twaalf jaar lang zitting in de Tweede Kamer. Ze maakte deel uit van de Kamercommissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, lange tijd zelfs als voorzitter.

Annie werd daarna in 2014 lijstduwer bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Met enorm succes. Met het verrassend hoge aantal van 113.123 voorkeurstemmen begon ze in 2014 in Brussel. Eind mei 2019 werd ze op lijstplek 4 met liefst minstens 113.914 voorkeurstemmen herkozen namens het CDA.

Annie is sinds 3 juli 2019 lid van de Europarlementscommissies voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling, Visserij en Internationale Handel. Van 2014-2019 was ze namens het CDA ook lid van de parlementscommissie Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid. Bovendien is ze lid van de Europarlementaire delegatie met de Afrikaanse, Caribische en Pacifische Staten en de EU-Rusland-delegatie. En ze is sinds 2014 secretaris-generaal van de Europese Intergroep voor Biodiversiteit, Jacht en Platteland.

 

Het kantoor van Annie Schreijer-Pierik bestaat uit: 

Stijn Broekhuis
Landbouw en Plattelandsontwikkeling (AGRI), delegatie ACS-EU
annie.schreijer-pierik@ep.europa.eu

Maybritt Kiel
Visserij (PECH), delegatie Rusland-EU
Afspraken en agendabeheer kantoor Brussel
annie.schreijer-pierik@ep.europa.eu

Sander Smit
Internationale Handel (INTA), toekomst Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (AGRI)
annie.schreijer-pierik@ep.europa.eu

Telefoon kantoor Brussel: +32 2 28 45538

Stephanie Smit
Plaatselijk parlementair medewerkster
Werkbezoeken, bezoekersgroepen, nieuwsbrief, contacten burgers, financiën fractiebudget, beheer plaatselijk kantoor Oost-Nederland
Mailadres plaatselijk kantoor Nederland: annie.schreijer-pierik-office@ep.europa.eu

Nieuws

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.