26 juni 2022

De toekomst van Flevoland? Daar ga jij over!

De komende jaren staat Flevoland voor een groot aantal uitdagingen. Daarom organiseren het CDA en het CDJA Flevoland op vrijdag 8 juli een brainstormavond in aanloop naar de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen in maart 2023. De uitkomsten uit de brainstormsessie worden gebruikt als input voor de verkiezingsprogramma’s. Het CDA Flevoland staat voor een samenleving met meer wij en minder ik. Met elkaar bepalen we hoe de toekomst van onze provincie eruit ziet. Iedereen, lid van het CDA of niet, is welkom!

De uitdagingen waar we met elkaar over in gesprek gaan zijn heel uiteenlopend. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de 100.000 extra huizen die in onze mooie provincie moeten worden gebouwd, de energietransitie en de klimaatopgaven die in 2030 en 2050 moeten worden gehaald? De boeren staan onder druk, maar ook jongeren ervaren studiestress, kunnen geen woning, noch een vaste baan vinden. Veel ouderen voelen zich eenzaam en willen graag mee blijven doen. Op de arbeidsmarkt is enorme krapte en ondernemers zoeken naarstig naar personeel. Toch staan nog steeds grote groepen mensen langs de kant. Het landelijk gebied moet bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Kortom, hoe zorgen we ervoor dat we in Flevoland niet alleen stenen stapelen, maar vooral een krachtige samenleving bouwen? Zowel in de stad als op het platteland. Alleen met elkaar kunnen we goed antwoord vinden op deze vragen. Want samen bereik je meer!

Elise Hordijk, voorzitter CDJA Flevoland: ‘Ik nodig vooral ook jongeren uit om mee te komen denken. Ook als je denkt dat je er helemaal geen verstand van hebt. Jij weet toch het beste wat er nodig is in je omgeving en voor jouw generatie? Keuzes die we nu maken gaan over jouw toekomst. Door het deelnemen aan deze brainstormsessie, kun je invloed daarop hebben.’

CDA Flevoland is er voor iedereen, ongeacht wat je gelooft, waar je vandaan komt, of je een beperking hebt of van wie je houdt. Geloof jij ook in de kracht van de samenleving? Meld je dan aan voor de brainstormsessie op vrijdag 8 juli in Emmeloord! Iedereen is welkom, of je nou lid bent van het CDA of niet. Aanmelden kan via onderstaande link naar het aanmeldformulier. 

De brainstormavond wordt gehouden aan De Deel 21-04, 8302 EK in Emmeloord. Aanvang is 20.00u, inloop vanaf 19.30u. De avond wordt afgesloten met een borrel. Vooraf aanmelden via deze link is verplicht. Meer informatie? Stuur dan een e-mail naar statenfractie@cda-flevoland.nl.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.