27 mei 2015

Nieuw college GS geïnstalleerd

Op 20 mei is het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Flevoland geïnstalleerd. CDA-gedeputeerde Jan-Nico Appelman is opnieuw gekozen. Hij krijgt onder meer economie in zijn portefeuille.

De installatie volgde op de goedkeuring van het coalitieakkoord dat CDA, VVD, SP en D66 aan Provinciale Staten hadden gepresenteerd. Uiteindelijk gingen de Staten in grote meerderheid akkoord met de plannen voor de komende vier jaar.

De vier gedeputeerden zijn naast Appelman, Michiel Rijsberman (D66), Arie Stuivenberg (SP) en Jaap Lodders (VVD). D66 en SP nemen voor het eerst zitting in het Flevolandse college van Gedeputeerde Staten. Gezamenlijk hebben de partijen in de Staten 21 zetels, een meerderheid van 1.

Door de verkiezing van Jan-Nico Appelman tot gedeputeerde is zijn zetel in de fractie van het CDA vrijgekomen. Deze is ingenomen door Koos Hopster uit Zeewolde.

Op de foto het college op de voorste rij, van rechts naar links: Jaap Lodders, Jan-Nico Appelman, Arie Stuivenberg, Michiel Rijsberman.

Hier leest u meer over het bereikte coalitieakkoord, inclusief een link naar het akkoord zelf.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.