04 februari 2022

Campagne tegen straatintimidatie bereikt veel Almeerse jongeren

De campagne tegen straatintimidatie: Safe Streets, die na vragen van CDA Almere deze zomer weer is opgestart door de gemeente, is door veel Almeerse jongeren gezien. Dat staat in de voortgangsrapportage Actieplan Veiligheid die binnenkort in de gemeenteraad wordt besproken.

In de tweede helft van 2021 zijn er ruim 17.000 jongeren bereikt en hebben er 51 melding gedaan van straatintimidatie via de website ssstop.nl. Door de meldingen heeft de gemeente een beter zicht op zogenaamde hotspots waar straatintimidatie het meest voorkomt. Zo is naar aanleiding van straatintimidatie een jongerenontmoetingsplaats in het Den Uijlpark verplaatst. Ten slotte zijn er vanuit het programma ‘Oké op School’ weer voorlichtingslessen over straatintimidatie gegeven op de scholen in Almere.

CDA Almere vindt het belangrijk dat jongeren in Almere door de Safe Streets campagne bewust worden gemaakt dat straatintimidatie niet normaal is. CDA Almere is blij dat de campagne komend voorjaar weer wordt geïntensiveerd en houdt een vinger aan de pols over het verloop van de campagne.  
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.