24 december 2017

Jaaroverzicht: mei en juni 2017

CDA Almere jaaroverzicht 2017 mei / juni: “Onderzoek naar problematische schulden bij jongeren.”

Verschillende jongeren hebben hoge schulden. En dat heeft grote invloed op hun leven. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met schulden in een tunnelvisie leven en het ene financiële gat met een ander gat opvullen. Hierdoor kunnen ze zelfs een paar punten dalen in hun intelligentie.

Door landelijke wetgeving vallen deze jongeren buiten de boot. Als ze gebruik willen maken van een schuldhulpverleningstraject, moeten ze stoppen met hun studie en moeten ze full-time gaan werken. Dit is voor CDA Almere onacceptabel, want dit zorgt iet voor een duurzame schuldenvrije toekomst.

Het CDA heeft daarom een motie ingediend dat vraagt naar een onderzoek om die schuldenlast van Almeerse jongeren helder in beeld te brengen. Daarnaast willen wij dat naar manieren wordt gezocht om hen te helpen, bijvoorbeeld via een saneringskrediet.

Verder in het nieuws:

  • Betrek diverse groepen bij experiment regelarme bijstand

  • Betaald gamende kinderen in de gamehal in het Stadshart

     

Mei:
31 mei - Om inzicht te krijgen in de schulden bij jongeren wordt een CDA-motie aangenomen die vraagt om een onderzoek naar problematische schulden bij jongeren.

https://almere.notubiz.nl/document/5343727/2/Motie_CDA_PvdA_Fractie_Van_Dijk_-_Onderzoek_naar_jongeren_met_schulden_%28RG-%29

Juni:
22 juni – CDA roept in motie op bij experiment met regelarme bijstand meerdere groepen erbij te halen, zoals ook de mensen die een aantal uur per week beschikbaar zijn voor werk.

https://almere.notubiz.nl/document/5444189/2/Amendement_CDA_Meer_weten_en_meten_%28RG-113%29_AMENDEMENT

29 juni – Het college kan niet verhinderen dat kinderen betaald gamen in de gamehal in het Stadshart, antwoordt het college op onze schriftelijke vragen.

https://almere.notubiz.nl/document/5326919/1/27%20CDA%20Ouders%20moeten%20meer%20betrokken%20worden%20bij%20de%20jeugdzorg%20ANTWOORD

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.