6. Fred Gansevoort

Wie is Fred Gansevoort?
Ik ben geboren in 1962 en al jaren actief voor het CDA. Eerst in Breda, waar ik raadslid ben geweest en tot 2018 heb gewoond. Ik heb mijn carrière in zowel de publieke als private sector voor een belangrijk deel te danken aan de opleidingsmogelijkheden binnen de overheid.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de gemeenteraad Almere?
Ik vind het dan ook belangrijk om daar iets voor de maatschappij voor terug te doen. Vanuit mijn brede achtergrond past een bestuurlijke rol daar het beste bij.

Waarom voor CDA Almere?
Het CDA is een partij die vanuit het midden alle belangen in de samenleving goed weet af te wegen. Waarmee wij de verbinding met alle andere partijen weten te realiseren. De afgelopen raadsperiode 2018 - 2022 is hiervan het bewijs.

Wat hoop jij over vier jaar te hebben bereikt in de gemeenteraad Almere?
Samen met mijn CDA-fractiegenoten wil ik van Almere een bruisende stad maken. Een voorbeeldstad die in Nederland steeds meer wordt erkend. Hierbij wil ik mij vooral richten op de blijvende samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Gericht op een uitstekend lokaal economisch klimaat, waardoor er meer en meer werkgelegenheid naar Almere komt. Daarnaast vindt ik het belangrijk dat meer inspraak vanuit de verschillende wijken en buurten middels “wijkraden” bij ons stadsbestuur terecht komt. Waarbij wij als Raad vooral een haalfunctie hebben. En waar wij als CDA de lokale initiatieven blijven steunen.

Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die CDA Almere nog niet kennen?
Zoek je een betrouwbare en ervaren partij in het midden van het politieke landschap? Een partij die altijd verantwoordelijkheid neemt? Dan moet je bij CDA Almere zijn. 

Noem eens twee speerpunten waar je je hard voor wilt maken in Almere en waarom.
Vanuit mijn achtergrond wil ik mij sterk maken voor onze groene, ondernemers.  Stadslandbouw draagt bij aan een mooie omgeving, maar geeft ook rust in ons stressvol bestaan. Het helpt ook onze jonge stadse mensen te informeren hoe ons voedsel tot stand komt en hoe we met elkaar hier steeds meer zelf aan kunnen bijdragen. 
En vanzelfsprekend, dit alles moet nu en ook later betaalbaar blijven. Een ordentelijk financieel beheer, zoals ik dat in vele publieke functies heb helpen vormgeven, hoort hierbij. Op deze manier geven wij met zijn allen invulling aan het rentmeesterschap, waardoor wij onze eigen omgeving op een verantwoorde manier kunnen doorgeven aan volgende generaties.
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.