18. Jan van Berkel

Wie is Jan van Berkel?
Ik ben Jan van Berkel (1954). Ik heb lang gewerkt voor goede doelenorganisaties. En ben nu voorzitter van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland. In mijn laatste betaalde baan was ik directeur van de Leprastichting. Door nauw samen te werken met de mensen om wie het gaat, lepra patiënten, en met artsen en gezondheidsdiensten, hebben we het einde van  lepra dichterbij gebracht. In Almere was ik eerder voorzitter van de Stichting  Samenwerk (stedenband tussen  Almere en Kumasi in Ghana) en van de VMCA, de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere. Ik geloof in het motto: ‘Het kan in Almere!’

Waarom ben je actief voor CDA Almere?
Ik geloof in de kracht van mensen, in ondernemen, in dienend besturen en in burgerinitiatief.  Ik ben CDA-er omdat ik vind dat mensen de stad maken en dat de overheid eigen activiteiten en burgerinitiatief moet aanmoedigen en ondersteunen. De CDA principes, ‘Zij-aan-zij’ en ‘Niet de overheid, niet de markt, maar de samenleving’ zijn mij uit het hart zijn gegrepen.

Wat hoop jij over vier jaar te hebben bereikt in het bestuur van Almere?  
Ik vind dat de gemeente de Almeerders moet dienen en niet andersom. Daar zet CDA Almere zich voor in de komende jaren, in de gemeenteraad en in de stad. Wij gaan de komende vier jaar, met uw stem en steun, resultaten boeken zoals: een veilige en gezonde stad, meer werkgelegenheid in eigen stad, meer starterswoningen voor Almeerse jongeren en meer aangepast wonen voor ouderen.       

Wat zou je Almeerse stemmers mee willen geven die CDA Almere nog niet kennen?
Froukje de Jonge heeft als wethouder van Almere de afgelopen laten zien hoe je lastige uitdagingen in Almere aanpakt samen met de mensen om wie het gaat. Niet ‘de gemeente lost alles wel op’, maar door samen te werken met de mensen om wie het gaat en samen met Almeerse maatschappelijke organisaties.

Stem op CDA Almere, want Samen bereik je meer!
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.