Nienke Nieuwenhuizen

Bestuurslid

Mijn naam is Nienke Nieuwenhuizen, ik ben 44 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen van 17 en 14 jaar. Ik woon al sinds mijn jonge jaren in Almere en heb in 40 jaar Almere zien veranderen van pioniersdorp naar grote stad. Ik vind het een mooie plek om te wonen en te leven, met (voor anderen soms onzichtbare) pareltjes en ook hele eigen uitdagingen. 

Er is geen stad als Almere en dus is het belangrijk dat juist mensen uit Almere meedenken over Almere. Ik wil me daarvoor graag inzetten. Vanuit waarden die voor mij belangrijk zijn, voor mij gelegen in het Christendom, maar net zo herkenbaar voor anderen: samen zorgen voor kwetsbare mensen, eigen verantwoordelijkheid stimuleren, iedereen respecteren zoals ze is en zorgdragen voor onze aarde. 

Ik werk als specialist ouderengeneeskunde veel met kwetsbare mensen, veelal met chronische ziekten als dementie, Parkinson en ouderdomsklachten. Gezondheid is een groot goed en goede zorg als die gezondheid minder is, ook. Ik zie gezondheid breed; lichaam, geest en ziel; in een sociaal systeem en omgeving. 

Erg veel politieke vraagstukken raken aan gezondheid en daar gaat mijn speciale aandacht dan ook naar uit; een gezonde samenleving in de breedste zin van het woord. Niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen. En dus ook met iedereen. Mensen betrekken bij de politiek is voor mij een ander belangrijk speerpunt; want alleen samen komen we verder. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.