Paulien Boogaard

Fractie Secretaris

Paulien Boogaard, Secretaris van de fractie in Almere. 

Paulien woont al zo’n 23 jaar met haar gezin in Almere. In de beginjaren heeft ze bij de gemeente Almere gewerkt, maar nu werkt ze al geruime tijd als jurist bij de afdeling Sociale Zaken in Soest. ‘Ik stemde al jaren CDA en wilde ook actief worden, maar het kwam er steeds niet van. Totdat ik werd gebeld door een vriendin van mij, die in het CDA bestuur zit. Ze liet me weten dat de fractie, wegens tijdelijke uitval, acuut op zoek was naar en secretaris. Ik hoefde er niet lang over na te denken; dit was mijn kans om het CDA en de Almeerse politiek van dichtbij te leren kennen.’

Zuinig zijn op wat we hebben
Paulien is van mening dat we zuinig moeten zijn op de recht- en verzorgingsstaat die we in Nederland met elkaar hebben opgebouwd. In haar vrije tijd zet ze zich onder andere in voor armoedebestrijding bij de Voedselbank. ‘Vanuit mijn kerkelijke achtergrond en mijn werk in het sociaal domein, voel ik me verantwoordelijk voor wat er in de maatschappij gebeurt. Daarom voel ik mij het meeste thuis bij een brede middenpartij zoals het CDA. Ik geloof namelijk in een beschermende en dienstbare overheid, waarbij ik me echt sterk wil maken voor armoedebestrijding en duurzaamheid.

Bijzondere start
Aanschuiven bij een fractie, waarvan je een aantal leden nog nooit in levende lijve hebt ontmoet, is best bijzonder? ‘Ja, dat vond ik best wel lastig, maar ik begin door te krijgen hoe het allemaal werkt. Daarom heb ik heb recent besloten om door te willen gaan als fractiesecretaris.  Ik zie er naar uit om de fractie straks weer in normale omstandigheden te zien vergaderen, maar voorlopig moeten we nog even roeien met de ‘digitale’ riemen die we hebben. Inmiddels gaat dat best goed’, besluit Paulien.

Contact opnemenstuur een e-mail naar het fractie secretariaat
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.