27 november 2017

CDA stelt kieslijst vast met Brenda Berghorst-Ruitenberg als nieuwe lijsttrekker

Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Dronten op 27 november j.l. is Brenda Berghorst-Ruitenberg door de leden unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Ze volgt hiermee Jan Klopman op.

Brenda Berghorst is sinds 2015 lid van de CDA-fractie en heeft daarvoor de nodige ervaring opgedaan als raadslid in Heerde. Brenda staat met haar jonge gezin en veehoudersbedrijf midden in de samenleving en wil al haar ervaring inzetten om Dronten nog een beetje mooier te maken.

Tevens heeft het CDA tijdens de algemene ledenvergadering haar volledige kandidatenlijst vastgesteld.

De nummer 2 van de lijst is Siert Jan Lap, de huidige fractievoorzitter. Al vele jaren politiek actief en als winkelier en geboren Drontenaar voor velen een vertrouwd gezicht.

Op nummer 3 staat de Dinand Ekkel. Met zijn ervaring vanuit de provinciale en landelijke politiek een waardevolle kandidaat.

Nummer 4 is Willemien Wever vanuit Swifterbant, zij is jarenlang actief geweest in het CDA bestuur. Haar juridische achtergrond zal voor de toekomstige fractie van waarde zijn.

Op nummer 5 en 6 staan Ramazan Yazir en Ferdinand Zomerman, beiden ervaren raadslid en financieel specialisten.

Op nummer 7 staat Coletta Dorenbos, de huidige fractieassistent. In die rol al vele jaren verbonden aan de CDA-fractie en gaat nu de volgende stap zetten.

Op nummers 8, 9 en 10 respectievelijk Bert Rook, bestuurslid uit Dronten, Hermen van Eijken uit Swifterbant en Martin van der Star uit Biddinghuizen.

“Deze kandidatenlijst laat zien dat we een heel enthousiast team van mensen hebben met ieder hun eigen specialisme en zowel vernieuwing als ervaring, waarmee ik als lijsttrekker vol vertrouwen de campagne in zal gaan” aldus Brenda Berghorst. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.