18 mei 2019

Jongeren en politiek in debat over Europa.

Op de vooravond van de Europese verkiezingen, dinsdag 21 mei, kunnen jongeren in debat met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen. Hoe zien zij hun Europese toekomst? En wat heeft Europa jongeren eigenlijk te bieden? Onder Leiding van Harko Boswijk bekennen politieke partijen Europese kleur in jongerenaccommodatie De Boot in Dronten.

Voor het CDA komt Daan Versteeg. Hij is kandidaat nummer 7 op de lijst voor de Europese verkiezingen. Hij is in 2018 verkozen tot beste politicus van het jaar in de Gooi en Vechtstreek. Inhoudelijk zet Versteeg zich in voor een veilig Europa waarin westerse waarden worden beschermd. Zo is hij voor betere bescherming van de buitengrenzen en tegen geldverkwisting door Europese instanties. Dat betekent dus ook dat hij kritiek op Brussel niet schuwt: “Als je écht pro-Europees bent, durf je ook te benoemen en te bestrijden wat niet goed gaat!”, aldus de nummer 7 van het CDA”.

Naast het CDA doen ook de JOVD (VVD), GroenLinks, PvdA en VOLT mee. Alle partijen pitchen kort over hun standpunten en idealen, daarna barst de discussie los. Dit gebeurt aan de hand van pittige stellingen, gemaakt door jongeren uit Dronten, over thema's als duurzaamheid, economie en veiligheid.

Achteraf is er nog tijd om met elkaar na te praten.

De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De Boot is te vinden aan de oever van de Lage Vaart, ter hoogte van de Cultus Inn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.