Ruimte aan de samenleving

Geachte inwoner van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant,

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van het CDA Dronten met als thema: ‘Ruimte aan de samenleving. Wij willen een gemeenschap zijn in al zijn diversiteit, waarbij we samenleven met elkaar in de dorpen die onze gemeente rijk is. Een gemeenschap met aandacht voor een vijftal thema’s:

 • Sterke Samenleving
 • Waarden en Tradities
 • Familie en Gezin
 • Zorg voor Elkaar
 • Eerlijke Economie 

Dit programma is tot stand gekomen door de inzet van velen. Daarbij een bijzonder woord van dank aan het maatschappelijk middenveld. Diverse maatschappelijke organisaties zijn met ons het gesprek aangegaan over de samenleving. De waardevolle visie en inbreng heeft mede bijgedragen aan de totstandkoming van dit programma. 

We willen graag in de periode 2018-2022 verantwoordelijkheid dragen. We vragen daarom uw steun en vertrouwen in onze kandidaten op de kieslijst. Een mix van kandidaten uit onze gemeenschap, bekend en politiek actief.

Een team om ‘Vertrouwd Vooruit’ te gaan: Brenda Berghorst, Siert Jan Lap, Dinand Ekkel, Willemien Wever, Ramazan Yazir, Ferdinand Zomerman, Coletta Dorenbos, Bert Rook, Hermen van Eijken, Martin van der Star.

Het CDA Dronten wil de zich de komende vier jaar voor veel zaken inzetten maar in het bijzonder voor de 7 volgende speerpunten: 

 1. Iedereen doet mee
 2. Maatwerk in wonen
 3. Elk kind groeit veilig en sportief op
 4. Een servicegerichte gemeente
 5. Een goed bereikbare gemeente
 6. Gemeente kent haar ondernemers
 7. Duurzame energiekeuzes 

We rekenen op uw steun bij de komende verkiezingen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.