Marcel van Dongen

Voorzitter CDA Lelystad

Na het lezen van het profiel voor de voorzitter van onze partij en vanuit de centrale kernwaarden (gespreide verantwoordelijkheid, een betrouwbare overheid, solidariteit en rentmeesterschap) die voor het CDA essentieel zijn ben ik door onze leden benoemd als voorzitter. Ik ben een resultaatgerichte, energieke en ondernemende persoon met ruime ervaring en een objectieve blik, op mijn best in een dynamische en maatschappelijke omgeving.

Onze christendemocratische kernwaarden zijn nog altijd springlevend, ook al lijkt het meer dan eens dat deze waarden onder druk staan. Wij mogen niet vergeten wat deze waarden inhouden en hoe belangrijk ze zijn voor het welzijn, de welvaart en de veiligheid in ons land. We hebben deze waarden op een uitstekende wijze vertaald in ons verkiezingsprogramma “Beter voor Lelystad”, want een plaatselijke samenleving is een gemeenschap van en voor iedereen. Een gemeenschap waarin iedereen mee kan doen, op eigen kracht of soms met een duwtje in de rug. Een gemeenschap waarin we met elkaar verantwoordelijkheid nemen. Om die stap te zetten die soms net even nodig is om het werken, wonen en leven in onze stad nog fijner te maken. Voor onszelf en voor de ander.

Het lijkt mij een boeiende taak om samen met de al onze leden de verdere ontwikkeling, op basis van het vastgestelde verkiezingsprogramma van het CDA, in goede banen te leiden in deze roerige periode waarin nog best veel onzeker is.

Overgenomen van de website van CDA Lelystad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.